Menu

Word betoverd door de stad

Gemeente ‘s-Hertogenbosch als werkgever

Een hokjesgeest zou je misschien verwachten bij een gemeente als werkgever. Maar niets is minder waar. De gemeente ‘s-Hertogenbosch is als werkgever extra aantrekkelijk. 

Samenwerken is key

Als werkgever willen we een afspiegeling zijn van onze gemeente. Zo kunnen we als organisatie het beste functioneren en het meeste betekenen voor onze inwoners, maar ook juíst voor onze medewerkers. Dat jij je op je gemak voelt en jouw kwaliteiten kunt inzetten is het belangrijkst.

Hoe maken we dat waar?

Iedere dag een beetje beter

We zijn zeker nog niet perfect, maar we werken hard aan onze ambitie om een diverse en inclusieve organisatie te zijn. We kijken periodiek om te zien op welke onderdelen extra aandacht nodig is. En worden we iedere dag een beetje beter. Zo krijg jij bij je introductieprogramma meer te horen over wat dit voor onze organisatie inhoudt, maar verzorgen we ook trainingen en inspiratiebijeenkomsten die iedereen kan volgen.

Waarom werken voor de Gemeente ‘S-Hertogenbosch?

De voordelen waarom je voor Gemeente 's-Hertogenbosch als werkgever moet kiezen​

Toonaangevende projecten​
Veel gemeenten laten zich inspireren door wat we doen. Dat is niet ons doel maar een gevolg van het realiseren van goede ideeën
Fantastische schaal​ ​
Wij zijn als gemeente groot genoeg om ambities te realiseren en klein genoeg om het allemaal te overzien.
De stad zelf​
Of je hier nu woont of niet, onze medewerkers worden allemaal betoverd door onze prachtige stad.
De mens centraal​
De burgers, onze medewerkers en onze partners. We werken voor de maatschappij.
De vrijheid​
Thuiswerken, vrije tijd, werktijden, verantwoording en autonoom werken. Wij geven je veel vertrouwen en jij maakt het waar.

wat krijg je nog meer?

Arbeidsvoorwaarden gemeente ’s-Hertogenbosch

In de Gemeente ’s-Hertogenbosch hanteren wij de CAO gemeenten. Daarnaast bieden we nog andere arbeidsvoorwaarden en extra’s voor onze medewerkers.
Salaris

Je ontvangt een passend salaris. De hoogte hiervan hangt af van de functie, je kennis en ervaring. De functies zijn ingedeeld in schalen met een minimum -en maximumsalaris. De verschillende schalen vind je terug in de Cao Gemeenten.

Individueel Keuze Budget (IKB)

Naast je salaris ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuze budget. Hierin zitten je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage. Met dit budget kun je bijvoorbeeld extra vakantiedagen kopen, of het inzetten als maandelijkse toevoeging op je salaris. Doe je er het hele jaar niets mee, dan ontvang je aan het einde van het jaar het gehele bedrag.

Werkweek en vakantiedagen

Een fullime werkweek bij de Gemeente ’s-Hertogenbosch bestaat formeel uit 36 uur. Hierbij heb je recht op 144 uur wettelijk verlof en 50,4 uur bovenwettelijk verlof per jaar. Je kunt ook meer uren werken. Hiermee bouw je adv en dus extra uren vakantie op. 

Hybride werken

In 2011 zijn wij al begonnen met flexibel werken door thuiswerken en werken op kantoor te combineren. Het zit in ons DNA. Zo kun jij je eigen uren indelen op de locatie die voor jou prettig is. Hierin bieden we ook de faciliteiten die daarbij horen.

Reiskostenvergoeding

We stimuleren groen reizen. Daarom ontvang 100% vergoeding wanneer je met het openbaar vervoer reist. Daarnaast bieden we een fietsplan. Heb je voor je werk vervoer nodig? Dan ontvang je een ov-kaart en kun je een fiets of auto lenen.

Pensioensregeling

Je krijgt pensioen via het pensioenfonds ABP. De beleggingen van ABP dragen bij aan een duurzame wereld.

Korting zorgverzekering

Als medewerker van Gemeente ’s-Hertogenbosch kun je een zorgverzekering afsluiten met een collectieve korting bij IZA, CZ en Menzis. Ook jouw gezinsleden kun je hier meeverzekeren.

Fitness en Fysiotherapie

We hebben onze eigen fitnessruimte. Alle medewerkers kunnen hier voor slechts €10,- een fitnessabonnement afsluiten om te sporten. Er is ook fitnessbegeleiding aanwezig om vragen aan te stellen en om voor jou een trainingsschema op te stellen. Daarnaast hebben we onze eigen fysiotherapeut waar medewerkers gebruik van kunnen maken.

Ook zijn er collega’s die zijn opgeleid tot yoga instructeur die wekelijks lessen geven.

Verbinding met collega’s

Bij een bourgondisch karakter horen ook leuke activiteiten. Om verbinding te zoeken met je collega’s bieden we daarom verschillende initiatieven. Zo hebben we de personeelsvereniging voor iedereen waar je tegen een kleine bijdrage leuke activiteiten onderneemt, maar is er ook speciaal voor de jongere medewerkers Jong Bosch. Daarnaast heb je nog de spontane borrels op eigen initiatief en de jaarlijkse teamuitjes.

Waargebeurde sprookjes van onze medewerkers​

Laat je betoveren door Gemeente ‘s-Hertogenbosch als werkgever​

Onze verhalen lijken soms wel sprookjes. Maar wij maken ze waar. Lees de verhalen van onze medewerkers en beleef de magie van werken bij gemeente ‘s Hertogenbosch. Bij ons krijg je alle ruimte om jouw ideeën te verwezenlijken. Zet samen met ons de kroon op het werk en schrijf je eigen succesverhaal.
 • Renço en zijn innovatieve ideeën
 • Suzan en het grote evenement met het kleine gebaar
 • Marianne en het betoverende Innovatie Kwartier
 • Tijs zet veiligheid voorop
 • Eric en de Bossche voetgangerslantaarn
 • Nicolette en de eindeloze mogelijkheden
 • Jeroen en de week van de verkiezingen
 • Diane, Stefan en Johan geven karakter aan de stad
 • Werk je nu voor een draak van een werkgever?
 • Stèphanie en de wens voor gelijke gezondheid van alle inwoners
 • Erik en Pieter sturen door de straten

Maak jouw verhaal waar

Om je eigen verhaal waar te maken moet je je goed voelen in je werk. Daarom vinden we het belangrijk dat je niet alleen nu maar ook later in staat bent om te blijven werken. Dit zowel in het kader van je eigen vitaliteit als in je persoonlijke ontwikkeling. Bijblijven in je vak door cursussen of het starten van een nieuwe opleiding. Maar ook een gesprek met een vitaliteit- of loopbaancoach. Er is veel mogelijk bij Gemeente ’s-Hertogenbosch wanneer je zelf het initiatief neemt. Word regisseur van je eigen carrière. De mogelijkheden zijn er, maar je moet er ook zelf in investeren.
Algemeen
Heb jij een vraag?
Bij gemeente ‘s-Hertogenbosch is iedereen benaderbaar. We houden van korte lijntjes en we zijn allemaal gelijk. Daarom staan we ook open voor direct contact met jou. Bel of mail ons en we proberen spoedig je vraag of opmerking te beantwoorden.