Jeroen en de week van de verkiezingen

Het waargebeurde sprookje van Jeroen als projectleider

Deze woensdag is Jeroen om zes uur ‘s ochtends al op het stadskantoor in ’s-Hertogenbosch te vinden. Het is de week van de gemeenteraadsverkiezingen, voor Jeroen de spannendste werkweek van het jaar. Een deel van het stadskantoor is de afgelopen dagen omgetoverd tot het hoofdkwartier van de verkiezingen, waarvan Jeroen als projectleider aan het roer staat. 

Hij start de dag met een kopje koffie: ‘Een heerlijk begin van mijn dag’. De verkiezingen zijn verspreid over drie dagen dit jaar: maandag, dinsdag en woensdag. De grootste opkomst en drukte verwacht het team van Jeroen vandaag.

Al jong mijmert Jeroen over het helpen van mensen, en sinds hij zich kan herinneren voelt hij zich betrokken bij de maatschappij. Op verjaardagen van vrienden is Jeroen dan ook degene die anderen inspireert om te gaan stemmen. ‘Misschien maakt één stem niet altijd het verschil, maar één stem samen met die van gelijkgezinden wel’, vindt hij. Als student begint Jeroen in 2008 aan de balie bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, waar hij geboorteaangiftes verwerkt en rijbewijzen en paspoorten afgeeft. De verhalen van de mensen die hij spreekt verwonderen en ontroeren hem. Het maakt Jeroen blij als hij ze kan helpen. ‘Hier wil ik meer mee doen’, ontdekt hij.

Tien jaar later vraagt de organisatie hem om projectleider te worden van de verkiezingen: ‘Een droom komt uit, dit wil ik waarmaken!’ Hij grijpt de kans met beide handen aan. Enorm spannend, en meteen voelt hij de verantwoordelijkheid. Bijna jaarlijks is er wel een verkiezing: voor het Europees Parlement, de Tweede Kamer, de Provinciale Staten, de gemeenteraad en de waterschappen. In de tijd dat Jeroen bij de gemeente werkt is het niet de eerste keer dat hij van functie of rol wisselt. Steeds ziet hij nieuwe kansen en uitdagingen voor zichzelf en daarvoor krijg hij alle ruimte. ‘Het is een feestje om hier te werken’, vindt Jeroen.

Misschien maakt één stem niet altijd het verschil, maar één stem samen met die van gelijkgezinden wel

De verkiezingen zijn in maart, maar het werk voor Jeroen start al in september. Met een kleine projectgroep gaat hij aan de slag. Naarmate de maanden vorderen haken steeds meer mensen aan. Er worden in die maanden bergen werk verzet, die alsmaar groter en groter worden. In de verkiezingsweek werkt Jeroen samen met ruim 1500 ambtenaren en vrijwilligers. Allerlei afdelingen van de organisatie verschijnen op het toneel. De collega’s bij Weener XL, die de stempassen huis aan huis bij de inwoners van ’s-Hertogenbosch bezorgen, de stembureaus inrichten met tafels en stoelen en weer leeghalen. De vrijwilligers, die de rode stempotloden uitdelen en zo’n 80.000 stemmen van een meter papier tellen en controleren. De mensen van ICT, die helpen om de tellingen van de uitslagen goed te beveiligen. En het team van communicatie, dat zorgt voor de huis-aan-huis biljetten en de informatie op de website en de social kanalen. Het is rennen geblazen vandaag. De hele dag houdt Jeroen alles nauwlettend in de gaten en iedereen werkt keihard aan een goede afloop.

Het is vier uur ’s nachts als Jeroen met de laatste teamleden het stadskantoor high-fivend uitloopt. Gevoelens van trots, opluchting, geluk en saamhorigheid overmeesteren hem. Samen hebben ze het waargemaakt: de gigantische klus is mooi geklaard voor de inwoners van ’s-Hertogenbosch. ‘Op naar september, als de voorbereidingen voor de volgende verkiezing weer getroffen worden!’

Jeroen bestaat echt

Jouw ambitie hoeft geen droom te blijven

Soms zijn verhalen te mooi om waar te zijn. Het lijken net sprookjes. Bij de gemeente 's-Hertogenbosch maken we onze ambities graag waar. Dat lukt echt niet altijd. Maar we hebben nu eenmaal best veel mooie verhalen. En Jeroen is daar ook een mooi voorbeeld van. Wil je ook je ideeën realiseren en ons nog beter maken door jouw inbreng? Bekijk dan snel of we een passende baan voor je hebben.
Bekijk onze vacatures

Waargebeurde sprookjes van onze medewerkers

Laat je betoveren door Gemeente 's-Hertogenbosch als werkgever

Onze verhalen lijken soms wel sprookjes. Maar wij maken ze waar. Lees de verhalen van onze medewerkers en beleef de magie van werken bij gemeente 's Hertogenbosch. Bij ons krijg je alle ruimte om jouw ideeën te verwezenlijken. Zet samen met ons de kroon op het werk en schrijf je eigen succesverhaal.
  • Renço en zijn innovatieve ideeën
  • Suzan en het grote evenement met het kleine gebaar
  • Marianne en het betoverende Innovatie Kwartier
  • Tijs zet veiligheid voorop
  • Eric en de Bossche voetgangerslantaarn
  • Nicolette en de eindeloze mogelijkheden
  • Diane, Stefan en Johan geven karakter aan de stad
  • Werk je nu voor een draak van een werkgever?
  • Stèphanie en de wens voor gelijke gezondheid van alle inwoners
  • Erik en Pieter sturen door de straten
Algemeen
Heb je nog vragen?
Bij gemeente ‘s-Hertogenbosch is iedereen benaderbaar. We houden van korte lijntjes en we zijn allemaal gelijk. Daarom staan we ook open voor direct contact met jou. Bel of mail ons en we proberen spoedig je vraag of opmerking te beantwoorden.