Werk je nu voor een draak van een werkgever?

Het waargebeurde sprookje van een werkgever met een draak

Dit gaat over jou en over werk. Over werken bij de gemeente 's-Hertogenbosch. Over een werkgever die jou de ruimte geeft om je ambities waar te maken. Zodat je straks een mooi verhaal over je werk kunt vertellen. Een waargebeurd sprookje. 

De draak kennen we uit de sprookjes. Wij hebben een draak in onze stad en die staat bovenop een fontein. De drakenfontein. Een draak van de gemeente 's-Hertogenbosch dus. Maar een draak van een werkgever zijn we zeker niet. Met onderstaand verhaal duiden wij ons werkgeverschap. Ontdek hoe wij als werkgever ook misschien voor jou interessant kunnen zijn.

Jouw werk

Of je nu net komt kijken op de arbeidsmarkt of dat je al wat jaren achter de rug hebt, werk bepaalt misschien wel het grootste deel van je leven. Het is jouw loopbaan, jouw carrière. Welke afslagen ga je nemen? Bepaal je het zelf? Of laat je het lot regeren? Of een mix van beiden? Duidelijk is dat ieders persoonlijke ambitie anders is en dat je die niet in een hokje kan stoppen.

De gemeente

Een hokjesgeest zou je misschien verwachten bij een gemeente als werkgever. Maar niets is minder waar. Nederland is veranderd in een participatie- en een netwerksamenleving. Deze transitie heeft ook de gemeenten veranderd en de rollen van onze medewerkers; van een bureaucratisch organisatiemodel met hiërarchische sturing en verantwoording, naar een horizontaler model, aangesloten op de samenleving. De gemeente ‘s-Hertogenbosch is als werkgever extra aantrekkelijk. Dat is vanwege onze schaalgrootte. Als centraal gelegen hoofdstad van het zuiden zijn we groot genoeg om onze medewerkers de kans te geven om ideeën waar te maken en deze echt om te zetten in waargebeurde verhalen. Tegelijkertijd zijn we net een dorp, klein genoeg om die verhalen leesbaar te houden en niet te laten stranden in een dik boek waar niet doorheen te komen is.

Samenwerken is key

Werken bij, voor, of met de gemeente betekent samenwerken. Hier heeft iedereen een eigen rol in een avontuurlijk verhaal. Of je nu beleidsmedewerker bent, handhaver, verkeerskundige, projectleider, consulente of chauffeur afvalstoffendienst, we werken allemaal samen aan een betere samenleving waarin de burgers van de gemeente de hoofdrol spelen. In elk verhaal staat de mens centraal. Dat geldt ook voor onze medewerkers. Als werkgever geven we ruimte voor individualiteit en kijken we naar bredere rollen in plaats van beperkende functies. Rollen die weten samen te werken. Binnen hun eigen team, maar zeker ook daarbuiten, met collega’s van andere sectoren binnen de gemeente en met participerende instanties, bedrijven, zzp’ers, sociale partners en nog veel meer.

’s-Hertogenbosch bevat zoveel magie. En als gemeente zijn we betoverd door de stad.

Waarmaken

Met mooie verhalen red je het niet alleen. Het moet leiden tot een werkelijke bijdrage, tot daden. Soms lijken onze verhalen wel sprookjes. Maar wij maken ze ook echt waar. De Brabanders spreken over de Bosschenaren als die met hun ‘grote bek’. Maar eerlijk gezegd zijn we in alle trots nog veel te bescheiden in het naar buiten brengen van onze succesverhalen. Want die zijn er. En vanaf nu gaan we daar verandering in brengen. Als gemeente zijn we op meerdere vlakken toonaangevend in Nederland en we hebben nog veel uitdagende opgaven liggen voor de samenleving waar jij een belangrijke rol in kunt hebben.

De stad

Wat maakt onze stad nu anders dan andere steden? Teveel om op te noemen. ’s-Hertogenbosch bevat zoveel magie. En als gemeente zijn we betoverd door de stad. Iedereen praat er vol energie over, of je er nu woont of niet. Hier mag je experimenteren, hier kan jij je eigen verhaal schrijven, hier kan je beter worden in je vak, doorgroeien of zelfs van vak veranderen als je dat wilt. Die vrijheid is er. Het is wat jij ervan maakt. Je collega’s staan voor je klaar. Iedereen is benaderbaar of je nu directeur bent of niet. We zijn allemaal gelijk bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Jouw keuze

Terug naar jou. Als werken dan zo’n bepalende rol heeft in je leven, sta dan is even stil bij wat je nu doet. Wat brengt je huidige werk of studie jou en welk doel streef je na? Overweeg de gemeente ‘s-Hertogenbosch als werkgever. Werk voor een maatschappelijk doel en maak ons nóg beter door jouw inbreng. Wij geven er waardering en vrijheid voor terug. Ga echt samen-werken met collega’s, initieer en realiseer. Maak waar voor elkaar. Zet hier de kroon op het werk. Neem die afslag gemeente ‘s-Hertogenbosch want jouw ambitie hoeft geen droom te blijven.

Werken bij de Gemeente s'-Hertogenbosch. Werk om waar te maken.

Waargebeurde sprookjes van onze medewerkers

Laat je betoveren door Gemeente 's-Hertogenbosch als werkgever

Onze verhalen lijken soms wel sprookjes. Maar wij maken ze waar. Lees de verhalen van onze medewerkers en beleef de magie van werken bij gemeente 's Hertogenbosch. Bij ons krijg je alle ruimte om jouw ideeën te verwezenlijken. Zet samen met ons de kroon op het werk en schrijf je eigen succesverhaal.
  • Renço en zijn innovatieve ideeën
  • Suzan en het grote evenement met het kleine gebaar
  • Marianne en het betoverende Innovatie Kwartier
  • Tijs zet veiligheid voorop
  • Eric en de Bossche voetgangerslantaarn
  • Nicolette en de eindeloze mogelijkheden
  • Jeroen en de week van de verkiezingen
  • Diane, Stefan en Johan geven karakter aan de stad
  • Stèphanie en de wens voor gelijke gezondheid van alle inwoners
  • Erik en Pieter sturen door de straten
Algemeen
Heb je nog vragen?
Bij gemeente ‘s-Hertogenbosch is iedereen benaderbaar. We houden van korte lijntjes en we zijn allemaal gelijk. Daarom staan we ook open voor direct contact met jou. Bel of mail ons en we proberen spoedig je vraag of opmerking te beantwoorden.