Nicolette en de eindeloze mogelijkheden

Het waargebeurde sprookje van Nicolette als projectleider

Lang bij dezelfde werkgever werken past meestal niet zo bij Nicolette, ze houdt van afwisseling, dynamiek en verandering. In eerdere banen bij commerciële bedrijven heeft ze het na maximaal twee jaar wel gezien, maar wonder boven wonder wil ze bij de gemeente ’s-Hertogenbosch nog lang niet weg. 

Ondanks dat haar omgeving het werken bij de overheid een stap terug leek te vinden, vliegt de tijd voor Nicolette voorbij. Ze heeft het naar haar zin, en kan haar dromen en wensen waarmaken. Als je zelf stappen durft te zetten en kansen wilt pakken, blijken de mogelijkheden eindeloos. Als actief lid van de wielrenclub van de gemeente en de evenementencommissie, digibuddie én in haar nieuwe functie als Bureauhoofd Digitale Werkplekomgeving op de afdeling ICT stuitert ze al zeven jaar de hele organisatie door.

Anderhalf jaar na haar eerste functie als online communicatieadviseur is ze toe aan verbreding van haar rol, maar weg bij de gemeente 's-Hertogenbosch wil ze nog niet. 'Dat Bossche knusse past me wel', vindt ze. Precies nadat de eerste twijfels opspelen, komt er een functie vrij op de afdeling ICT die haar op het lijf geschreven lijkt: 'Hier moet ik wat mee!'. Ze heeft geen concrete ICT-achtergrond, maar wel de wil, de drive en passende ervaring in eerder werk. Dat zien haar collega’s ook, en Nicolette mag starten in een nieuwe rol: ‘Dan kan ik hier gelukkig blijven.'

Dat Bossche knusse past me wel. Hier moet ik wat mee!

Als kersverse projectleider voor digitaal werken combineert Nicolette ICT, personeelszaken en communicatie. Ze manoeuvreert zich als een spin in het web tussen alle afdelingen. Voor iedereen een prettige digitale werkplek creëren is haar doel: een werkplek waarin plaats- en tijdonafhankelijk efficiënt kan worden samengewerkt. Samen met haar collega's haalt Nicolette alles uit de kast en krijgt ze de ruimte voor hun creatieve ideeën: 'Ik voel me als een vis in het water'.

Ze zetten een toffe campagne op en trakteren collega’s die een goed voorbeeld geven op hun afdeling op taarten. Over de afdelingen lopen opvallende floorwalkers, waaraan mensen ongegeneerd hun vragen kunnen stellen. Ook creëert Nicolette instructiefilmpjes en handleidingen en geeft ze trainingen. Als collega's vooraf enorm tegen de training opzien, maar ze na anderhalf uur met een lach én een tevreden gevoel de zaal verlaten, is Nicolettes doel bereikt.

Na het overwinnen van alle uitdagingen is de doorontwikkeling van de digitale werkplek een feit. Nicolette heeft het samen met een groot team van collega's waargemaakt. Ook bij haar eigen (digitale) werkplek is ze voorlopig niet weg te slaan: 'Ik ben hier nog lang niet klaar'.

Nicolette bestaat echt

Jouw ambitie hoeft geen droom te blijven

Soms zijn verhalen te mooi om waar te zijn. Het lijken net sprookjes. Bij de gemeente 's-Hertogenbosch maken we onze ambities graag waar. Dat lukt echt niet altijd. Maar we hebben nu eenmaal best veel mooie verhalen. En Nicolette is daar ook een mooi voorbeeld van. Wil je ook je ideeën realiseren en ons nog beter maken door jouw inbreng? Bekijk dan snel of we een passende baan voor je hebben.
Bekijk onze vacatures

Waargebeurde sprookjes van onze medewerkers

Laat je betoveren door Gemeente 's-Hertogenbosch als werkgever

Onze verhalen lijken soms wel sprookjes. Maar wij maken ze waar. Lees de verhalen van onze medewerkers en beleef de magie van werken bij gemeente 's Hertogenbosch. Bij ons krijg je alle ruimte om jouw ideeën te verwezenlijken. Zet samen met ons de kroon op het werk en schrijf je eigen succesverhaal.
  • Renço en zijn innovatieve ideeën
  • Suzan en het grote evenement met het kleine gebaar
  • Marianne en het betoverende Innovatie Kwartier
  • Tijs zet veiligheid voorop
  • Eric en de Bossche voetgangerslantaarn
  • Jeroen en de week van de verkiezingen
  • Diane, Stefan en Johan geven karakter aan de stad
  • Werk je nu voor een draak van een werkgever?
  • Stèphanie en de wens voor gelijke gezondheid van alle inwoners
  • Erik en Pieter sturen door de straten
Algemeen
Heb je nog vragen?
Bij gemeente ‘s-Hertogenbosch is iedereen benaderbaar. We houden van korte lijntjes en we zijn allemaal gelijk. Daarom staan we ook open voor direct contact met jou. Bel of mail ons en we proberen spoedig je vraag of opmerking te beantwoorden.