Stèphanie en de wens voor gelijke gezondheid van alle inwoners

Het waargebeurde sprookje van Stèphanie als programmamanager

Stèphanie aarzelt geen moment als ze gevraagd wordt als programmamanager voor een gezondheidsprogramma voor de inwoners van ’s-Hertogenbosch. Als kind groeit ze op in een gezin waar geld en stabiliteit niet vanzelfsprekend zijn, waardoor haar kindertijd niet altijd even makkelijk is. 

Uit eigen ervaring weet Stèphanie dat de kansen op gezondheid in de maatschappij niet voor iedereen gelijk zijn. Bijdragen aan het programma Samen Gezond ‘s-Hertogenbosch is dan ook een wens die uitkomt: de gezondheidsverschillen tussen inwoners verkleinen. ‘Hoe zorgen we voor meer gezonde en gelukkige jaren voor iedereen?’ Natuurlijk borrelt er naast een enorme drive ook spanning voor deze nieuwe functie. ‘Ik weet nog niet genoeg van programmamanagement’, is wat er bij Stèphanie opkomt. Om vertrouwen te krijgen en meer kennis op te doen krijgt ze van de gemeente ’s-Hertogenbosch de kans om een opleiding te volgen.

Ze werkt dan al zeven jaar bij de organisatie als regionaal beleidsmedewerker. Na de eerdere kleine gemeentes waar ze werkt, Lith en Boxtel, is dat voor Stèphanie wennen, en soms nog steeds. ‘Hoe kleiner de gemeente, hoe dichter ik bij de inwoner sta’, voelt ze. De gemeente ’s-Hertogenbosch is groter, waardoor ook de afstand soms groter lijkt. En wil je de inwoners echt begrijpen, dan moet je aansluiting blijven zoeken, vindt ze. ‘Stap uit je eigen bubbel en ga erop uit’. Stèphanie gaat de wijken in, en knoopt gesprekken aan met mensen. Ooit stond ook Stèphanie in andere schoenen, en ze weet hoe belangrijk het voor mensen is om écht begrepen te worden. Ook in haar eigen sociale omgeving zoekt Stèphanie verbinding met mensen met andere achtergronden. ‘Als we ons openstellen voor anderen, kunnen we van elkaar leren en samen groeien, en ik gun het iedereen om dat mee te maken.’

Hoe kleiner de gemeente, hoe dichter ik bij de inwoner sta

Stèphanie ziet dat er ook in de gemeente ’s-Hertogenbosch steeds meer gezondheidsverschillen ontstaan tussen inwoners. Het is een grote uitdaging, die Stèphanie met haar collega’s aangaat. Er is niet zomaar één oplossing, het gaat niet alleen om bewustwording, maar ook om kennis, genoeg inkomen en de sociale omgeving. ‘Zo gaaf om dit te mogen waarmaken’, vindt ze. Het onderwerp raakt haar, en maakt haar extreem gemotiveerd. ‘Ik was daar ook’, weet Stèphanie. Vol energie pakken Stèphanie en haar team alle kansen en mogelijkheden aan die worden geboden, want hoe mooi is het om dit voor je eigen stad te kunnen doen. ‘Dat vind ik fantastisch, en zo waardevol.’ De keerzijde van haar eigen gedrevenheid en die van haar collega’s is de hoge werkdruk die daardoor soms ontstaat.

De komende jaren is er nog genoeg werk aan de winkel. Meerdere knoppen zijn er waar Stèphanie en haar team nog aan kunnen draaien. Samen gaan ze op zoek naar de sleutel tot succes.

Stèphanie bestaat echt

Jouw ambitie hoeft geen droom te blijven

Soms zijn verhalen te mooi om waar te zijn. Het lijken net sprookjes. Bij de gemeente 's-Hertogenbosch maken we onze ambities graag waar. Dat lukt echt niet altijd. Maar we hebben nu eenmaal best veel mooie verhalen. En Stèphanie is daar ook een mooi voorbeeld van. Wil je ook je ideeën realiseren en ons nog beter maken door jouw inbreng? Bekijk dan snel of we een passende baan voor je hebben.
Bekijk onze vacatures

Waargebeurde sprookjes van onze medewerkers

Laat je betoveren door Gemeente 's-Hertogenbosch als werkgever

Onze verhalen lijken soms wel sprookjes. Maar wij maken ze waar. Lees de verhalen van onze medewerkers en beleef de magie van werken bij gemeente 's Hertogenbosch. Bij ons krijg je alle ruimte om jouw ideeën te verwezenlijken. Zet samen met ons de kroon op het werk en schrijf je eigen succesverhaal.
  • Renço en zijn innovatieve ideeën
  • Suzan en het grote evenement met het kleine gebaar
  • Marianne en het betoverende Innovatie Kwartier
  • Tijs zet veiligheid voorop
  • Eric en de Bossche voetgangerslantaarn
  • Nicolette en de eindeloze mogelijkheden
  • Jeroen en de week van de verkiezingen
  • Diane, Stefan en Johan geven karakter aan de stad
  • Werk je nu voor een draak van een werkgever?
  • Erik en Pieter sturen door de straten
Algemeen
Heb je nog vragen?
Bij gemeente ‘s-Hertogenbosch is iedereen benaderbaar. We houden van korte lijntjes en we zijn allemaal gelijk. Daarom staan we ook open voor direct contact met jou. Bel of mail ons en we proberen spoedig je vraag of opmerking te beantwoorden.