Suzan en het grote evenement met het kleine gebaar

Het waargebeurde sprookje van Suzan als adviseur kabinetszaken en representatie

Als een groot sportevenement de weg naar ’s-Hertogenbosch weet te vinden, is Suzan bij de gemeente ’s-Hertogenbosch de aangewezen persoon om samen met Kabinetszaken de organisatie op zich te nemen. 

De organisatie van het EK Petanque, het WK Handboogschieten en de Vuelta is voor Suzan een droom die uitkomt. Ze doet dit naast de representatie bij de gemeente ’s-Hertogenbosch, waar ze ook al zo blij van wordt. 'Ik heb de allerleukste baan', vindt Suzan.

Zestien jaar geleden start Suzan bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch. ‘Ik ga toch geen ambtenaar worden’, denkt ze dan nog, maar het lijkt haar zo’n gave baan: adviseur kabinetszaken en representatie. Misschien twee jaar, dan zou ze wel weer weggaan, maar na zestien jaar is het nog steeds net zo gaaf als waar ze vooraf van droomde. Ze adviseert het college van burgemeester en wethouders over hun publieke optredens en bereidt deze tot in de puntjes voor. Ze werkt veel en met plezier. Ze gaat grondig te werk en heeft hart voor de publieke zaak.

In de jaren die volgen komen binnen de gemeente ‘s-Hertogenbosch steeds andere kansen op haar pad, waardoor ze ook meer werkzaamheden en verantwoordelijkheden krijgt. Zo komt een van de grootste internationale wielerwedstrijden naar de stad: de Vuelta. De Ronde van Spanje, een meerdaagse wielerwedstrijd, waarvan de tweede etappedag in het magische ’s-Hertogenbosch. ‘De Vuelta, dat is toch wel een ding, een serieus internationaal evenement’, denkt ze. Ze hoeft er niet lang over na te denken, dit wil ze waarmaken voor de stad.

In die zestien jaar is er geen leukere baan voorbij gekomen.
Als mede-projectleider komt de eindverantwoordelijkheid voor haar rekening, maar ze hoeft het niet alleen te doen. ‘We pakken dit als totale organisatie op’, weet Suzan. Ze stellen een projectteam samen van zo’n vijftien mensen van allerlei afdelingen: van beveiliging tot techniek, van communicatie tot vergunningen, en van merchandise tot hospitality. Binnen de organisatie krijgt ze alle ruimte om van dit evenement een groot succes te maken. In de weken naar het evenement toe is het flink aanpoten. Ze werkt onregelmatig, en dat geeft haar meteen de vrijheid soms een paar uur eerder te stoppen of spontaan vrij te nemen. ‘In die zestien jaar is er geen leukere baan voorbij gekomen’, vindt Suzan.

De internationale allure van de Vuelta of het WK Handboogschieten brengt grootse en spannende uitdagingen met zich mee, maar nog veel waardevoller vindt Suzan het om dit soort evenementen in de stad ook in te kleuren voor eigen inwoners. ‘Hoe kunnen we voor onze inwoners een klein gebaar of unieke ervaring waarmaken?’, vragen Suzan en haar projectteam zich telkens weer af. Ook tijdens het WK Handboogschieten hebben ze iedere woensdag een kinderfeestje georganiseerd voor kinderen die leven onder de armoedegrens. Kleine moeite, maar heel dankbaar, vindt ze. Voor op de Bossche etappedag van de Vuelta organiseren Suzan en haar team een feest, gratis toegankelijk voor iedereen. Speciaal voor mensen uit de omgeving die niet op vakantie kunnen, willen of zijn. Met koffie, thee en muziek, en allerlei Spaanse activiteiten voor kinderen, om de Vuelta voor iedere inwoner van ‘s-Hertogenbosch een feestje te laten zijn.

De maatschappelijke activatie die bij dit soort sportevenementen komt kijken, maakt het voor Suzan zingevend. ‘Iets nog mooier maken voor de stad en voor onze mensen, dat is toch het gaafste wat er is? Als ik dat steeds opnieuw kan waarmaken, dan ben ik gelukkig’, vindt Suzan.

Suzan bestaat echt

Jouw ambitie hoeft geen droom te blijven

Soms zijn verhalen te mooi om waar te zijn. Het lijken net sprookjes. Bij de gemeente 's-Hertogenbosch maken we onze ambities graag waar. Dat lukt echt niet altijd. Maar we hebben nu eenmaal best veel mooie verhalen. En Suzan is daar ook een mooi voorbeeld van. Wil je ook je ideeën realiseren en ons nog beter maken door jouw inbreng? Bekijk dan snel of we een passende baan voor je hebben.
Bekijk onze vacatures

Waargebeurde sprookjes van onze medewerkers

Laat je betoveren door Gemeente 's-Hertogenbosch als werkgever

Onze verhalen lijken soms wel sprookjes. Maar wij maken ze waar. Lees de verhalen van onze medewerkers en beleef de magie van werken bij gemeente 's Hertogenbosch. Bij ons krijg je alle ruimte om jouw ideeën te verwezenlijken. Zet samen met ons de kroon op het werk en schrijf je eigen succesverhaal.
  • Renço en zijn innovatieve ideeën
  • Marianne en het betoverende Innovatie Kwartier
  • Tijs zet veiligheid voorop
  • Eric en de Bossche voetgangerslantaarn
  • Nicolette en de eindeloze mogelijkheden
  • Jeroen en de week van de verkiezingen
  • Diane, Stefan en Johan geven karakter aan de stad
  • Werk je nu voor een draak van een werkgever?
  • Stèphanie en de wens voor gelijke gezondheid van alle inwoners
  • Erik en Pieter sturen door de straten
Algemeen
Heb je nog vragen?
Bij gemeente ‘s-Hertogenbosch is iedereen benaderbaar. We houden van korte lijntjes en we zijn allemaal gelijk. Daarom staan we ook open voor direct contact met jou. Bel of mail ons en we proberen spoedig je vraag of opmerking te beantwoorden.